Вчитель – це покликання

3 жовтня в Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі для освітян Миколаївщини відбувся святковий захід, присвячений Дню працівників освіти.На офіційне святкування приїхали працівники галузі освіти з усієї області.

З історії
Варто згадати, що День вчителя відзначався з 1965 року. А після того, як Україна стала незалежною, це свято стало одним із перших офіційних. Так само, варто додати, що за рекомендацією ЮНЕСКО в 1994 році, День вчителя отримав статус міжнародного свята, яке відзначається більш ніж у 100 країнах світу.

Бути вчителем, вихователем, наставником – це справжнє мистецтво, обране за покликом серця, наполеглива, чесна, натхненна праця, що збагачує світ мудрістю, знаннями, милосердям, людяністю. Саме в першу неділю жовтня всі, для кого професія вчителя є покликанням, відзначають свято – День працівників освіти. Цей день для Вас, дорогі педагоги, особливий. Це святкове вбрання, аромат квітів, кульки, звучання чудової музики, панування святкового настрою, несподівані сюрпризи від учнів та вдячних батьків. Це розуміння того, що Ви обрали найкращу професію.

/Files/images/New/23(1).jpg 3-го жовтня на заході з нагоди Дня працівників освіти з вітальним словом до освітян звернувся заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Євген Валерійович Шевченко та заступник Миколаївського міського голови Кириленко Володимир Ігорович, які від щирого серця привітали присутніх зі святом та побажали натхнення, здоров’я на довгії літа, щастя, благополуччя, невичерпної наснаги, Божої благодаті, миру, любові та злагоди!

Директор департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністраціїї Олена Удовиченко зі щирими словами вдячності за невтомну працю звернулася до всіх працівників освіти нашого краю. Окрім того, найкращі педагоги Миколаївщини отримали від представників обласної влади грамоти та подяки.

/Files/images/New/обласна профспілка .jpg Розпочала свої вітання поетичними словами голова освітяньскої профспілки Оборонько Віра Михайлівна . Вона зазначила, що Миколаївщина – це край, який славиться здобутками вчителів в Україні загалом.Чимало педагогів отримали від профспілки Миколаївщиниграмоти за вагомі внески в розвиток освітньої галузі, наполегливість та любов до своєї роботи.

/Files/images/New/image1.png Приємним сюрпризом для всіх присутніх стали виступи солістів гурту «Веселі стаканчики» і команди КВК «Легко и просто» та інших найкращих колективів області.

Дорогі педагоги, прийміть земний уклін за мудрість і відданість справі, бо вчителювання – не фах, а покликання. Тож нехай ваші будні стануть святом, яке наповнюватиме ваші серця радістю спілкування й енергією творення. У цей святковий день дякуємо вам за благородну, подвижницьку та самовіддану працю, відповідальне ставлення та любов до обраної справи, педагогічну майстерність, безкорисливе добро та багатство душі, яке ви повсякчас даруєте своїм учням і колегам. Зі святом!

А що більш усього приваблює в професії вчителя педагогів Миколаївщини дізналися юнкори обласного Будинку художньої творчості.

Що є найскладнішим у професії вчителя?

Луцик Наталя Володимирівна, Новопетрівська старша школа - інтернат.

  • Найбільше, звичайно діти, любов до них. Педагогом може бути тільки та людина, яка поважає дітей, уміє їх почути, допомогти порадою, тим паче, що Нова українська школа дає можливість учителю бути не тільки викладачем, а й другом.
  • Найскладнішим - конфліктні ситуації, непорозуміння з багатьма батьками, які не можуть забезпечити своїх дітей найнеобхіднішим.

Сипченко Наталя Борисівна, МЗОШ - інтернат №3, вихователь, учитель біології.

- Спілкування з дітьми, бо коли з ними спілкуєшся - молодієш.

- Проблема - сучасна обізнаність дітей, але це стимул для підвищення свого професійного рівня. Ми вчимо дітей - вони вчать нас.

Сімчишина Інна Володимирівна, заступник директора медичного коледжу м.Первомайськ.

  • Розуміння, що ти працюєш із молоддю- майбутнім нашої країни , допомагаєш формуванню їх, як особистостей.
  • Складно йти в ногу з часом через нові сучасні технології та тенденції освіти.

Удовиченко Олена Олександрівна, директор департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА.

  • Дуже приваблює, що ти постійно спілкуєшся з дітьми, це дуже надихає, постійно тримаєш себе в тонусі, тому що діти - це такі люди, які хочуть чогось нового, постійно знаходяться в пошуку, вимагають від нас дорослих позитивних змін. Я люблю свою роботу, я люблю дітей і дуже хочу, щоб кожен почував себе в школі комфортно і щоб учитель був для неї не тільки наставником, а й другом.
  • На мою думку, найскладнішим є те, що вчитель повинен постійно змінюватись, змінювати підходи, методику, стиль спілкування, адже сучасне поколіннязовсім інше, і вчитель повинен бути готовим до змін, чого я і бажаю своїм колегам.

Панченко Вікторія Ігорівна, керівник гуртка «Юні ведучі» обласного Будинку художньої творчості.

  • Я дуже люблю дітей, тому саме це мене і приваблює в них.Їхні щирі усмішки, їх віддача, коли ти з ними працюєш, учиш їх, а вони показують гарні результати. Це не може не тішити.
  • Так як я стала педагогом нещодавно, то в мене покищо не виникає труднощів, як у моїх більш досвідчених колег.
Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.