Переможці обласного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства вірять у Перемогу!

15 квітня 2024 року обласним Будинком художньої творчості Миколаївської обласної ради проведено нараду з переможцями обласного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки», який був проведений на виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 13.12.2023 року № 1527 «Про затвердження Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2024 рік (за основними напрямами позашкільної освіти)».

Учасників заходу привітала Лариса Щукіна– Заслужений працівник освіти України, кавалер ордену княгині Ольги ІІІ ступеню, яка зазначила, що писанка – це не лише яйце, розмальоване воском та фарбами, але й унікальний символ української культури та традицій. Це давнє мистецтво, яке має глибокі корені і показує багатовікову історію нашого народу, є скарбницею національної ідентичності та традицій. Створення писанок – це творчий процес, який сприяє розвитку уяви, творчих здібностей та вміння працювати у дитячому колективі. Вчасно проведений майстер-клас з писанкарства може стати чудовим засобом виховання патріотизму та національної свідомості серед вихованців закладів позашкільної освіти.

У нараді взяли участь директори, методисти, педагоги закладів позашкільної освіти– переможці обласного відбіркового етапу конкурсу: Березнегуватського будинку дитячої творчості Березнегуватської селищної ради, Доманівського Будинку дитячої творчості Доманівської селищної ради, Первомайської станції юних натуралістів Первомайської міської ради, міської станції юних техніків м. Миколаєва.

Відповідно до умов про проведення конкурсу, які визначили цьогорічну тему «З вірою у перемогу!», учасники заходу подали на конкурсу двох вікових категоріях як композиції з писанок (крашанки, мальованки, травленки, крапанки, дряпанки) так і окремо індивідуально виконані роботи у різних техніках декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, як традиційні писанки, так і мереживні писанки випиляні з дерева, прикрашені бісером, виконані у японській техніці «кінусайга»тощо.

Родзинкою конкурсу стали глиняна писанка (скринька) та площинне панно, які були створені у техніці «Таврійський розпис», унікальному виді українського народного розпису, складним за орнаментом, що є візитівкою Миколаївщини.

Учасники заходу переглянули конкурсні роботи, обговорили умови та вимоги участі у Всеукраїнському етапі конкурсу, отримали інструктивні матеріали щодо підготовки та оформлення робіт, супровідних документів для успішної участі у конкурсі.

Бажаємо вихованцям та педагогам Позашкілля Перемоги у Всеукраїнському конкурсі з писанкарства «Великодні писанки», яка стане поштовхом до нових звершень!

Кiлькiсть переглядiв: 19

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.