Співпраця обласного Будинку художньої творчості із закладами позашкільної освіти Миколаївської області

Протягом тижня тривало проведення обласних масових заходів, таких як:

- обласний конкурс на кращий методичний матеріал художньо-естетичного напряму для закладів позашкільної освіти комплексного типу;

- обласний (заочний) конкурс на кращого лідера учнівського самоврядування «Лідер року» (підготовка до ІІІ етапу);

- обласний конкурс ДУМ та ОТМ «Знай і люби свій край» (І етап);

- обласний (заочний) конкурс солістів-вокалістів «Миколаївські дзвіночки» (І етап);

- обласного відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу з писанкарства «Великодні писанки»;

- обласний (заочний) фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва (народна хореографія);

- обласний відбірковий етап Відкритого конкурсу мініатюр серед педагогів закладів позашкільної освіти.

З 18-24 березня 2024 року заступники директора, завідуючі відділами, методисти та культорганізатори закладу працювали над:

  • реєстрацією конкурсних робіт на обласні заходи;
  • організацією роботи журі обласного відбіркового етапу Відкритого конкурсу мініатюр серед педагогів закладів позашкільної світи;
  • підготовкою наради для переможців обласного відбіркового етапу Відкритого конкурсу мініатюр серед педагогів закладів позашкільної світи щодо оформлення конкурсних матеріалів для участі у ІІІ етапі конкурсу;
  • перевіркою пакету документів Шепелевич Д. (секція німецької мови), Музики С. (секція мистецтвознавство), Гайченко М. (секція української літератури);
  • підготовкою документації та матеріалів на обласний семінар «Сучасні підходи до активації пізнавальної діяльності учнів» (27-28.03.2024);
  • підготовкою методичних рекомендацій керівникам наукових секцій щодо особливостей проведення ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту;
  • допомогою у реєстрації відповідальних на фінальний етап конкурсу-захисту;
  • методичними консультаціями слухачам МАН та науковим керівникам щодо участі у ІІІ етапі конкурсу;
  • реалізацією проєкту «Добрий день, ми з Миколаївщини!» (висвітлення діяльності Доманівського Будинку дитячої творчості Доманівської селищної ради) на сторінці «Позашкілля Миколаївщини» у соціальній мережі Facebook;
  • узгодженням онлайн-розкладу дистанційних занять гуртків обласного Будинку художньої творчості, який щотижня оновлюється на сторінках закладу у соціальній мережі Facebook;
  • методичною допомогою керівникам гуртків щодо оформлення онлайн-розкладу, зум-конференцій;
  • наданням практичної та теоретичної допомоги працівникам обласних закладів позашкільної освіти з питань дистанційної роботи за допомогою засобів Google.

Методисти ОБХТ організовували участь вихованців закладів позашкільної освіти у Всеукраїнській школі з профорієнтації, яку організував Національний центр «Мала академія наук України» з 28 березня по 23 квітня 2024 року (відповідно до листа НЦ МАНУ від 22.03.2024 № 1.2/2.9-213).

Мета школи: допомогти молоді зорієнтуватися у виборі професії мрії.
Цільова аудиторія: підлітки 14-16 років – здобувачі закладів загальної середньої освіти, вихованці закладів позашкільної освіти.Формат навчання – дистанційний (онлайн – платформи «Zoom» і «Google Classroom»).

Навчання триватиме з 28 березня по 23 квітня (включно). Заняття будуть проходити з 17.30 до 19.30, двічі на тиждень у вівторок та четвер (лекційні/практичні заняття).Для участі у школі необхідно до 27 березня 2024 року (до 18.00) заповнити онлайн-анкету учасника/ці.

Повідомлення про участь буде надіслано аплікантам/кам на електронні скриньки, зазначені в анкетах, 28 березня 2024 року (до 12.00).
Програмою школи передбачено інтерактивні лекції, практичні заняття, воркшопи, профорієнтаційне тестування з тлумаченням результатів.
Учасники школи, які пройшли курс навчання та успішно виконали усі завдання, отримають сертифікати.

Протягом тижня ОБХТ організовувалася участь лідерів органів учнівського самоврядування ЗЗСО та ЗПО у ювілейній події«X Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку», який відбудеться з 23 березня до 12 травня 2024 року.

Від найвіддаленіших сіл до столиці спікери від громад, влади, бізнесу, медіа, фондів, донорів представлять свої плани та пріоритетні напрямки на 2024 -2025 роки, презентують можливості для взаємодії.

Організатор заходу –Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine»за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Всеукраїнського молодіжного центру, Національної молодіжної ради України, Української студентської ліги, Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World».

Форум відбудеться у два етапи: обласний та всеукраїнський.Кожна з 24 областей та м. Київ матимуть окремий день презентації планів та можливостей своїх організацій, установ, об'єднань, громад на 2024-2025 роки. Учасники обміняються досвідом, знайдуть нових партнерів та можливості в різних сферах. Форум відбувається з метою досягнення цілей сталого розвитку, оперативної соціальної взаємодії: неурядових організацій та об'єднань, громад, медіа, бізнесу, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, участі молоді у відновленні України, залучення громадян та створення додаткових можливостей в усіх сферах життєдіяльності країни.

Подія об’єднає понад тисячу спікерів, відбуватиметься в офлайн та онлайн форматах з трансляцією на офіційній фейсбук сторінці організаторів facebook.com/letsdoitukraineeco.

На електронні адреси управлінь (відділів) освіти територіальних громад Миколаївщини надіслано:

- наказ ДОН ОДА від 12.03.2024 № 78 «Про підсумки обласного конкурсу читців-декламаторів СловоГрай 2024»»;

- наказ ДОН ОДА від 18.03.2024 № 83 «Про підсумки обласного фестивалю-конкурсу Світ надії Дивосвіт 2024»»;

- лист УДЦПО від 19.03.2024 № 03-14 «Про відміну виставки та семінару».

Заступник директора з навчальної роботи протягом минулого тижня здійснила:

- контроль за проведенням керівниками гуртків онлайн-занять;

- бесіди та індивідуальні консультації з педагогами за запитом;

- підготовку звіту про роботу педагогів протягом тижня з 18-24.03.2024;

- підготовку документів для проведення атестації педагогів, атестаційних листів;

- перевірку матеріалів вихованців гуртка «Школа журналістики» (Василенко І.А.) для участі у XXII Міжнародному медіафестивалі-конкурсі «ПресВесна на Дніпрових схилах».

Кiлькiсть переглядiв: 15

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.